Wandpanelen portfolio

Ruimtelijk ontwerper Daphne Brasser maakt wandpanelen van vilt. De panelen worden met de hand vervaardigd en kunnen in allerlei afmetingen gemaakt worden. Daphne maakt ook vilten werken op aanvraag. Met haar achtergrond kan zij advies geven over de kleuren en vormen van een werk en waar het in een ruimte het best tot zijn recht komt.

Wandpaneel DB 102

Dit paneel heeft een bovenlaag van beige tinten met witte zijde draden. Binnenin de 3D vormen worden kleuren zichtbaar van geel, groen in het midden naar blauw tinten in de buitenste rand. Afmeting 100 x 100 cm

Wandpaneel DB 104, 105, 106

Dit drieluik is geïnspireerd Deadvlei in Namibie en is in opdracht gemaakt. Afmeting 70 x 140 cm

Wandpaneel DB 103

Het wandpaneel van vilt heeft een geheimzinnige uitstraling door de 3D structuur. Afmeting 100 x 100 cm.


Wandpaneel DB 096

Dit werk is geïnspireerd op water. De kleuren, beweging en reliëf zijn op een abstracte manier vertaald naar vilt. Afmeting 50 x 50 cm

Wandpaneel DB 098

Dit paneel heeft lange verticale lijnen die van het werk aflopen. Zo gaan ze oneindig door. De onderlaag is een vermenging van allerlei blauw tinten, met in de binnenflappen een diep donkerblauwe kleur. De bovenlaag is een warme grijze kleur merino wol. Afmeting 70 x 140 cm

Wandpaneel DB 101

Het wandpaneel van vilt heeft een geheimzinnige uitstraling doordat je bij de opengeknipte delen binnenin iets heel anders waarneemt dan de bovenlaag. De bovenlaag is van zachte bruin en beige tinten. Binnenin is echter een veelheid aan kleur waarneembaar. Van diepblauw dat uitwaaiert naar warme oranje en geel tinten. Afmeting 100 x 100 cm.


Wandpaneel DB 097

Dit paneel is gemaakt met een 3D koraal structuur in het vilt. Er zijn aardse tinten gebruikt, licht grijs, beige en taupe.  De 3D structuur verbind de kleurvlakken met elkaar. Afmeting 70 x 140 cm

Wandpaneel DB 099

Dit paneel heeft een bovenlaag van een warme beige tint. Onder deze bescheiden kleur is door de opengeknipte delen een explosie van kleuren zichtbaar. Afmeting 100 x 100 cm.

Wandpaneel DB 095

Dit wandpaneel is gemaakt in opdracht. Het zwarte vilt is open gewerkt waardoor de onderliggende lagen zichtbaar worden.  Afmeting 40 x 130 cm


Wandpaneel DB 092

Dit paneel is in opdracht gemaakt en is geïnspireerd op paneel DB o82. Het paneel heeft een koraalachtig 3D effect. Er is gebruik gemaakt van verschillende oranje en geel tinten naaldvlies en door de opengeknipte 3D vorm zijn de verschillende kleuren merino wol zichtbaar.  Afmeting 80 x 80 cm

Wandpaneel DB 093

Het paneel is in opdracht gemaakt en moet de Hoorn des Overvloeds voorstellen. Op een abstracte manier met 3D details zie je vanuit de ronde kern een waaier naar buiten toe. Afmeting 140 x 70 cm

Wandpaneel DB 094

Het paneel heeft als inspiratie wandpaneel DB 054. Dit paneel is in opdracht gemaakt en heeft dezelfde vormentaal, alleen het kleurgebruik is veranderd van geel, beige, oker tinten die verloopt naar blauw, grijs, turquoise.  Afmeting 80 x 60 cm


Wandpaneel DB 091

De inspiratie voor dit paneel was een schelp. De kleuren combinatie evenals de vorm van de schelp zijn abstract vertaald naar dit wandpaneel. Afmeting 50 x 50 cm

Wandpaneel DB 090

Het paneel heeft een abstracte structuur van takken met zachte nuance verschillen. De opengewerkte 3D lijnen lopen van het paneel af. Afmeting 50 x 50 cm

Wandpaneel DB 088

Het paneel heeft een abstracte structuur en heeft zachte nuance verschillen. De lijnen lopen van het paneel af waardoor de eindeloos lang zijn. Afmeting 50 x 50 cm


Wandpaneel DB 089

Het paneel is geïnspireerd op een foto die in 2014 in Yellowstone National Park is gemaakt. Het oranje water dat overloopt naar geel en turquoise met een gloed van zonlicht erover. De stoom zorgt voor een mysterieus effect.  Afmeting 50 x 50 cm

Wandpaneel DB 100

Het wandpaneel van vilt heeft opengeknipte delen waarbinnen je iets heel anders waarneemt dan de bovenlaag. De bovenlaag is een lichte kleur. Binnenin zijn allerlei kleuren waarneembaar. Afmeting 50 x 50 cm.

Wandpaneel DB 086

Het paneel is vervaardigd van naaldvlies waarbij de ribbels opgevuld zijn met gekleurde tinten wol zoals mintgroen, lichtblauw, rozerood en grijs. De ribbels herhalen zich maar zijn telkens met een ander kleurenpalet opgevuld. Afmeting 80 x 80 cm


Zuil 'Waterrimpels' DB 085

De zuil is geïnspireerd op een foto die in 2014 in Yellowstone National Park is gemaakt van oranje water met een gloed van zonlicht erover. Er is gewerkt met superfijne Merino wol, zijde vezels en zijde stof met rvs draden. Daardoor is een subtiel ribbel effect te zien, naast de duidelijk zichtbare ribbels die als een spiraal langs de zuil glijden. Hoogte 210 cm.

Wandpaneel DB 015

De ronde 3d vorm wordt herhaald en het kleureffect binnenin de vorm waaiert uit van rood naar groen. De witte zijde op de witte bovenlaag wol geeft het paneel nog meer diepte. Afmeting 115 x 140 cm

Wandpaneel DB 083

Het paneel is vervaardigd van naaldvlies waarbij de ribbels opgevuld zijn met gekleurde tinten wol zoals mintgroen, lichtblauw, rozerood en grijs. De ribbels herhalen zich maar zijn telkens met een ander kleurenpalet opgevuld. Afmeting 80 x 80 cm.


Wandpaneel DB 082

Dit paneel heeft een koraalachtig 3D effect. Er is gebruik gemaakt van verschillende oranje en geel tinten naaldvlies en door de opengeknipte 3D vorm zijn de verschillende kleuren merino wol zichtbaar. Afmeting 50 x 50 cm.

Wandpaneel DB 081

Dit werk is geïnspireerd op de stadsplattegrond van Amsterdam. Het paneel is nog steeds abstract en vloeit over van oker-geel tinten naar diep oranje. Afmeting 50 x 50 cm.

Wandpaneel DB 078

Dit wandpaneel is gebaseerd op een foto gemaakt in Yellowstone National Park. Er is gebruik gemaakt van superfijne merinowol om alle verschillende tinten en nuance verschillen zo goed mogelijk weer te geven. Afmeting 50 x 50 cm.


Wandpaneel DB 077

Het paneel is gemaakt van allerlei tinten superfijne merinowol. De inspiratie hiervoor is een foto die is genomen in Yellowstone National Park. Afmeting 50 x 50 cm.

Wandpaneel DB 076

Dit paneel is gebaseerd op een foto van een Ocotillo Cactus uit Arizona. Door groene tinten wol met elkaar te mengen op de kaardmolen, vervolgens daarvan draden te spinnen en met een guimpevork te knopen ontstaan cactusslierten zoals de Ocotillo Cactus. Daarna zijn ze op een doek van wol vast gevilt. Afmeting 50 x 50 cm.

Wandpaneel DB 075

Dit werk is geïnspireerd op een foto gemaakt in Yellowstone National Park. De aarde onder het water kleurt van blauw, naar oranje, naar zandkleur en het water geeft stoom af aan de lucht. Zeer bijzonder, dit is door middel van 3D reliefs, superfijne merinowol en zijde vezels geprobeerd te vangen in het wandpaneel. Afmeting 50 x 50 cm.


Wandpaneel DB 074

Het paneel is is geïnspireerd op een foto die in 2014 in Yellowstone National Park is gemaakt. Het oranje water met een gloed van zonlicht erover. Er is gewerkt met superfijne merino wol, zijde vezels en zijde stof met rvs draden. Afmeting 50 x 50 cm.

Wandpaneel DB 071

Dit vierkante paneel is in meerdere aantallen te bestellen en in verschillende kleuren. Mail Daphne Brasser voor de kleurkaart. Afmeting 50 x 50 cm.

Wandpaneel DB 070

Het paneel bestaat geheel uit naaldvlies. Het is tweezijdig gekleurd, aan de ene kant turquoise van kleur en de andere kant groen. Het is een organisch gevormd paneel met een vloeiende beweging, waarbij groene en blauwe zijde vezels de beweging in het paneel versterken. Afmeting 50 x 50 cm.


Wandpaneel DB 069

Dit paneel is van naaldvlies gemaakt. Het naaldvlies is op zo'n manier gevormd dat uit het vilt een koord structuur komt. Zes turquoise koorden vormen het relief in dit paneel en zijn gedetailleerd met groene zijde vezels. Afmeting 50 x 50 cm.

Wandpaneel DB 068

Dit paneel heeft een relief dat van het paneel af loopt in verticale bewegingen. Er is gebruik gemaakt van merino wol en verschillende kleuren zijde vezels, met als extra detail een bijzondere zijde draad van een koraal rode kleur die is mee gevilt. 115 x 75 cm.

Wandpaneel DB 067

Dit paneel heeft een koraalachtig 3D effect. Er is gebruik gemaakt van lichtblauw naaldvlies en door de

3D vorm open te knippen worden de verschillende kleuren merino wol zichtbaar. Afmeting 40 x 40 cm.


Wandpaneel DB 084

Het paneel is geïnspireerd op een wiskundig voronoi patroon. Er wordt gebruik gemaakt van fijne kwaliteit merino wol en zijde. Het patroon is opengeknipt waardoor de dieper gelegen witte wol en zijden details zichtbaar worden. Afmeting 100 x 100 cm.

Wandpaneel DB 063

Dit paneel heeft een relief dat van het paneel af loopt in verticale bewegingen. Er is gebruikt gemaakt van witte merino wol en witte zijde vezels, met als extra detail een bijzondere draad die is mee gevilt. Afmeting 60 x 80 cm.

Wandpaneel DB 054

Een paneel met kleuren geïnspireerd op de lente. Er is gebruik gemaakt van merino wol en veel verschillende zijde vezels, waaronder zijde lont, delen van zijde cocons en zijde sari vezels. Afmeting 60 x 80 cm.


Wandpaneel DB 087

Het wandpaneel van vilt heeft een geheimzinnige uitstraling doordat je bij de opengeknipte delen binnenin iets heel anders waarneemt dan de bovenlaag. De bovenlaag is van zachte bruin en beige tinten. Binnenin is echter een veelheid aan kleur waarneembaar. Van diepblauw dat uitwaaiert naar warme oranje en geel tinten. Afmeting 100 x 100 cm.

Wandpaneel DB 045

De oranje wol is na het vilten opengeknipt waardoor de zijde vezels aan de binnenkant zichtbaar worden. Afmeting 90x 75 cm.

Wandpaneel DB 044

Dit paneel is gemaakt van verschillende tinten groene merino wol met zijden details. De ronde opengewerkte 3D details geven een extra dimensie aan het paneel. Afmeting 100 x 100 cm.